Az egyensúly művészete a vállalkozásépítésben

holisztikus vállalkozás építkezés nőknek

Tudtad?

A vállalkozásépítés során nagyon gyakran előfordul, hogy a szakmai szenvedélyünk átveszi az irányítást, és a munkának áldozzuk a pihenéssel töltött időnk jó részét is. Segítő vállalkozóként kiemelten fontos, hogy vigyázzunk a testi és a mentális egészségünkre. A munka-magánélet egyensúlyára való törekvés nemcsak az egészségünk és emberi kapcsolataink miatt fontos, hanem a vállalkozás hosszú távú fenntarthatósága miatt is. Ha szeretnéd holisztikus megközelítéssel és stabil alapokra építeni a segítő vállalkozásodat úgy, hogy az alapoktól figyelsz az egyensúlyodra is, akkor ez az útmutató neked szól.

Egyensúly már a kezdetektől

Bár kezdő vállalkozóként eshetsz bele leginkább abba a hibába, hogy túlzottan is hajt a lendület, és könnyen beszippant az üzleti élet, már itt a kezdeteknél célszerű odafigyelned az egyensúly fontosságára. A vállalkozásod csak az életed egy szelete!

ZenBiz tipp: A vállalkozásod csak az életed egy szelete!

Húzd meg a határt a munkád és a magánéleted között

Fontos, hogy kijelölj időt a pihenésre és a magánéletre is. Határozd el, hogy melyik napokon, mettől meddig dolgozol, mikor állsz az ügyfeleid rendelkezésére. Ha te nem kommunikálod ezt, akkor ne várd, hogy más tiszteletben tartsa!

ZenBiz tipp: Legyél következetes, de maradj rugalmas!

Tanulj meg nem-et mondani

Legyen szó ingyenes segítségkérésről, problémás ügyfélről vagy nem kívánt munkáról, a „nem”-et mondás képessége kulcsfontosságú az egyensúly megőrzésében. Minden nem egy igen-t jelent a saját prioritásaidra!

ZenBiz tipp: Minden NEM egy IGEN-t jelent a saját prioritásaidra!

Legyél önazonos

Ha olyan eszközöket vagy módszereket használsz, amelyek nem harmonizálnak az értékrendeddel, elveiddel, az hosszú távon kényelmetlenséget okozhat, és ez is oka lehet az egyensúlyod elvesztésének. Az önazonosság a hitelességed alapja is.

ZenBiz tipp: Az önazonosság a hitelességed alapja is.

Tervezz és maradj fókuszált

A tervezés és a fókuszálás segít abban, hogy ne veszítsd el az irányt, és hogy szilárd alapokra építsd vállalkozásodat. Ez biztosítja, hogy a mindennapi teendőid összhangban legyenek hosszú távú céljaiddal és értékeiddel. Lásd a teljes képet magad előtt!

ZenBiz tipp: Lásd a teljes képet magad előtt!

Várszegi Erika: Az üzlet és egyensúly specialistája

Várszegi Erika, a ZenBiz Üzleti Akadémia oktatója, közgazdász, vezetői és üzleti tanácsadó, 20 éves vállalatvezetői tapasztalattal rendelkezik. Erika kiemelten fontosnak tartja az üzlet és egyensúly harmóniáját, és szívesen segít nőknek és anyáknak abban, hogy megtalálják a saját útjukat az üzleti életben anélkül, hogy feláldoznák a személyes boldogságukat és egészségüket.

ZenBiz tipp: Üzlet és Egyensúly

Erika szakértelme és tapasztalata segítséget nyújt ahhoz, hogy Te is sikeresen egyensúlyozhass a munka és a magánélet között, és megtaláld a harmóniát az életedben. Kövesd az itt megosztott tanácsokat, és építsd a vállalkozásodat úgy, hogy közben Te is jól érzed magad!