CIKLUSSZINKRON PRO OKTATÓI KURZUS

Forradalmian új, Magyarországon egyedülálló képzés. Szakterülettől függetlenül mindenkinek javaslom, aki termékeny korú nőkkel foglalkozik: Természetgyógyászok, nőgyógyász, endokrinológus, edző, háziorvos, női hormonegyensúllyal foglalkozó szakemberek, vegán- és holisztikus életmódtanácsadók, dietetikusok stb.

CTAA Members (Complementary Therapist Accredited Association) által teljeskörűen akkreditált kurzus

CTAA Logo
A képzésen minden szakember megtanulja, és elsajátíthatja a cikluskövetést, amivel a vendégeik egyéni mintáját megfigyelve, és azt támogatva a szakterületükön még eredményesebben tudnak segíteni a hozzá forduló nőknek.

LAZARIDISZ GEORGINA

RÓLAM

Lazaridisz Georgina vagyok, képzett Termékenységtudat oktató, valamint női hormonegyensúly tanácsadó. Magyarországon egyedülálló módon, komplex programjaiban ötvözöm a Termékenységtudat nyújtotta női ciklus tudásanyagát a fitness, és a funkcionális táplálkozásban szerzett tudásommal.

Ezt a tudást folyamatosan bővítem angol nyelvű szakképzéseken, konferenciákon. Hivatásom és célom, hogy a nők egy magasabb szintre emelhessék a testtudatosságot azáltal, hogy ismerik a testüket (minden egyes percben) befolyásoló menstruációs ciklus hormonjait.

Én magam, több mint 5 éve élek a ciklusommal szinkronban, illetve használom a cikluskövetést. A női hormonegyensúly számomra a babatervezésen túlmutat: egyet jelent az ideális testsúllyal, és a jókedvvel.

Ezeknek a céloknak az eléréséhez adok eszközöket a nők kezébe az általam közvetített tudással. Célom, hogy a nőknek minden tudást és segítséget megadjak ahhoz, hogy egészségesen és szinkronban a ciklusukkal tudjanak élni.

Mit jelent ciklusszinkronban élni, és miért lenne fontos minden nőnek, és a nőkkel foglalkozó szakembereknek is tisztában lenni a menstruációs ciklus működésével?

A termékeny korú nőknél, a menstruációs ciklus mindenre kihat a szervezetben. Két fontos hormon termelődik ilyenkor: az ösztrogén és a progeszteron. Ez a két hormon nemcsak a fogantatásnál játszik fontos szerepet, hanem alapjaiban határozza meg a női egészséget a mindennapokban.

A progeszteron és az ösztrogén ugyanis attól függően, hogy éppen hol tart a nő a ciklusában, folyamatosan változik. Ez a változás olyan hatással van a nő szervezetére, ami a mentális állapotától kezdve, az étvágyát, az anyagcseréjét, és az izomépítését, fizikai állapotát, sőt még az endokrin rendszer többi hormontermelő mirigyét is befolyásolja.

Tévedés, hogy minden nőnek 28 napos ciklusai lennének! Minden nőnek egyéni ciklusmintája van, és ezért egyénre szabottan érdemes mindent, a ciklushoz igazítottan testre szabni.
Az évek óta létező divatdiéták vagy heti edzéstervek miatt egy nő akár a ciklusát is elveszítheti. Ilyenkor ez egy jelzése a szervezetnek, hogy nincs biztonságban a szervezete. Ha nincs ovuláció, akkor pedig az ösztrogén és progeszteron hormon sem tud megfelelő módon termelődni, ami hatással van a nők fiziológiás és fizikai állapotára is. Ekkor rendkívül nagy segítség a cikluskövetés, és a ciklust támogató életmód.

A ciklusszinkron életmód a női ciklus megfigyelésén alapul (két termékenységi jel: méhnyaknyák és alaptesthőmérséklet).

Segítségével úgy érhetik el a személyes a céljaikat a nők, hogy közben a testük igényeit is figyelembe veszik, és támogatják a ciklus fázisainak megfelelő hormonális változásokat.

Amit a képzés által nyújtani tudunk:

A tanfolyam  Lazaridisz Georgina trénerrel történő közvetlen konzultációk keretében folyik, mely a világ bármely pontjáról végezhető.
Letölthető, nyomtatható tananyaggal, e-learning oktatóvideókkal és rengeteg kiegészítő segédlettel támogatjuk a hallgatók munkáját.

TANANYAG

Részletes, könnyen követhető exkluzív tananyag. E-learning videók és élő Zoom konzultációk.

SEGÍTSÉG

Korlátlan segítségnyújtás a tanfolyam alatt online, zárt csoportban, vagy emailben.

VÉGZETTSÉG

Ciklusszinkron Pro Oktató tanúsítvány
Certified Cycle Synching Coach Certification
CTAA által akkreditált végzettség

TANÚSÍTVÁNY

A tanfolyam végén vizsgafelkészítés, és sikeres vizsga esetén Nemzetközileg Elismert Tanúsítvány megszerzése, mely alkalmas saját Ciklusszinkron oktató vállalkozás elindítására.

Tervezett kezdés időpontja:

2024.04.15.

Képzési alkalmak tervezett időpontja: 

Tanmenet: 6 hetes online tanfolyam

 • A tanfolyam alatt háromszor 90 perces Zoom élő beszélgetés.
 • A hatodik hét után online vizsga
 • Hetente 4-5 videós lecke (a videók kb. 15-20 percesek)

Jelentkezési határidő: 2024.04.10.

Tanfolyamvezető tanár:

Lazaridisz Georgina
Termékenységtudat oktató, valamint női hormonegyensúly tanácsadó

A képzés díja: 200.000 Ft.

CIKLUSSZINKRON PRO TANFOLYAM - tematika:

Célcsoport: olyan szakemberek, akik a munkájuk során termékeny korú nőkkel foglalkoznak: Természetgyógyászok, nőgyógyász, endokrinológus, edző, háziorvos, stb. Ha nem vagy szakember, de tanítani szeretnéd a ciklusszinkron életmódot, akkor is javaslom neked a képzést.

Tanmenet: 6 hetes online tanfolyam

 • A tanfolyam alatt háromszor 90 perces Zoom élő beszélgetés, a második, ötödik és hatodik hét után. (ha nem sikerül élőben részt venned, akkor egy hétig visszanézheted és letöltheted.)
 • A nyolcadik hét után online vizsga, amiből 85% kell teljesíteni, így kapsz róla papírt.
 • Heti videók: egy-egy témakört 3-4 videóban magyarázok el, a videók kb. 20 percesek. Tehát 45 perc * 6 videó.

A videós anyagokhoz nyomtatható PDF anyagok is járnak a könnyebb feldolgozáshoz:

 • Heti, kb. 15-20 oldalas PDF leckék.
 • Ciklusnapló
 • Mikro és makrotápanyag lista ciklusszinkronban.
 • Első hét:
  A menstruációs ciklus működése / Szakemberként hogyan kommunikáljunk erről vendégeinkkel?  / Ciklusnapló vezetése / Ciklusszinkron életmód lépései.
 • Második hét:
  Nők helyzete a sportban (történelmi kitekintés) / A menstruációs ciklus hormonjainak hatása a sportteljesítményre a különböző fázisokban /  RED-S szindróma és Szekunder Amennorhea (mozgás szempontjából vizsgálva) 
  A lecke anyagát Győző Molnár Anna táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási referens lektorálta.
 • Harmadik hét:
  A menstruációs ciklus hatása a metabolizmusra fázisok szerint / Milyen makro és mikrotápanyagokkal támogathatjuk a szervezetet / Divatdiéták lehetséges mellékhatásai a női szervezetre / RED-S és Szekunder Amenorrhea az étkezés szempontjából vizsgálva.
  A lecke anyagát Győző Molnár Anna táplálkozástudományi szakember, funkcionális táplálkozási referens lektorálta.
 • Negyedik hét:
  Rendszertelen ciklusok és hormonális elbillenések felismerése szakemberként ciklusnaplóból/ Hogyan lehet megoldás ekkor a Ciklusszinkron? / Hogyan látjuk a javulást a naplóban? / Vérkép naplóhoz kötve
  A lecke anyagát Dr. Csiszár Miklós sebész, hormonegyensúly tanácsadó, a Női Igazságok c. könyv írója lektorálta.
 • Ötödik hét:
  Vérképelemzés ciklusgörbe segítségével, konkrét példákon keresztül / Hormonális eltérések diagnosztizálása kizárólag ciklusgörbe segítségével (PCOS, IR, PMS, Amennorhea, ösztrogéndominancia, progeszteron hiány stb.) /Rendszertelen ciklusok és hormonális minták felismerése szakemberként ciklusnaplóból.
  A lecke anyagát Dr. Csiszár Miklós sebész, hormonegyensúly tanácsadó, a Női Igazságok c. könyv írója lektorálta.
 • Hatodik hét:
  Megoldások példákkal az előző hétre (hogyan tudjuk figyelni a javulást a ciklusnapló segítségével: PCOS, PMS, Ammenhorea, pajzsmirigy alulműködés, stb. / Tiniciklus és a ciklusszinkron / Hormonális fogamzásgátlók és a ciklusszinkron.

Gyakran ismételt kérdések

A tanfolyamhoz nem szükséges előképzettség. A tanfolyami modulok úgy vannak felépítve, hogy mindenki, előképzettség nélkül fel tudja dolgozni a tudást. Előnyt élvez az, akinek már van valamiféle alapja (esetleg Ciklusszinkron tanfolyam, vagy Termékenységtudat tanfolyam, vagy valamiféle egészségügyi előképzettség.)

Igen, a tanfolyamhoz jár oklevél a tanfolyami vizsgát követően.

Nem. A tanfolyam megtanít rálátni arra, hogy szakemberként mi az, amivel meg tudjuk tanítani a női vendégeinket arra, hogy hosszú távon milyen makro és mikro tápanyagokkal tudják elérni és megtartani a hormonegyensúlyt.

Diagnosztizálni kizárólag orvosi végzettséggel lehet. A tanfolyam elvégzését követően képesek leszünk szakemberként a női vendégünk ciklusgörbéjéből meglátni a különböző hormonális egyensúlytalanságokat, majd őket segítve azt is észre venni a ciklusgörbén, ha ez változott.

A női működéshez szükséges laborértékek elemzését vesszük át a tanfolyamon, konkrét példákkal úgy, hogy mellé olvasva a ciklusgörbéből is képesek lesznek a tanfolyam végeztével meglátni ugyanezeket az értékeket a tanulók. A ciklusnaplóhoz ütemezve sokkal pontosabb labor eredményeket kaphatunk.

A kezelést, és a diagnózist minden esetben orvos végzi. A tanfolyamon tanultakkal egy másfajta megközelítésből képesek leszünk támogatni a vendégünk fejlődését.

Átlátja a női vendége ciklusának a működését, és ezáltal képes lesz megtanítani neki a ciklusgörbe vezetését egészségmegfigyelés szempontjából. E mellett pedig a ciklus fázisainak megfelelően képes lesz a női vendég egészséges hormonegyensúlyát támogatni, valamint megtanítani a vendégnek ugyanezt.

Az élő Zoom beszélgetésen javasolt részt venni. Ha azonban ez mégsem sikerül, akkor egy héten keresztül visszanézhető, illetve letölthető.

Igen. Oklevelet csakis a vizsgát követően kapnak a tanulók. A vizsgán ellenőrizzük le a tudást, amit megszerzett a tanuló.

Ekkor lehetőség van pótvizsgára, melynek díja 20.000HUF. Ha az nem sikerül, akkor a hallgatónak újra van lehetősége levizsgázni,  a következő induló csoport vizsgaidőpontjában.

JELENTKEZEM A TANFOLYAMRA

Mit kell most tenned?

1. Töltsd ki a jelentkezési űrlapot!

2. A jelentkezés visszaigazoló e-mailben kapott bankszámlaszámra utald el a tanfolyam díját.

3. Kész vagy! Ezt követően feldolgozzuk a beérkezett utalásod és e-mailben tájékoztatunk a további teendőkről.

Kérdésed van a jelentkezéssel kapcsolatban?

E-mail: info@greatholisticinstitute.com (munkanapokon 24 órán belül válaszolunk)

SZÁMLÁZÁSI ADATOK MEGADÁSA: